ErP Nedir? ErP BIOS Güç Ayarı

ErP destekli BIOS’unuz varsa, bilgisayarınız kapatıldığında veya uyku halindeyken kendisini çok düşük güç tüketen bir duruma sınırlayabilir. ERP modu, anakartın: Avrupa Birliği düşük güç yönetimi talimatlarına uyumlu olarak çalışmasını sağlar. ErP’nin açılımı: Energy-related Products yani Enerjiyle ilgili Ürünler anlamına gelmektedir.

“Enerjiyle İlgili Ürünler” yönergesi, ErP destekli bir BIOS’un Uyku (S3) veya Kapatma (S5) durumunda 1 Watt’tan daha az enerji tüketmesi gerektiğini belirtir ve bunu zorunlu kılar.

ErP Nasıl Açılır?
ErP modunu açmak için bilgisayarınızın BIOS Ayarlarına giriniz:
ErP – Enabled (Etkin)
konumuna getiriniz ve BIOS ayarlarını kaydederek bilgisayarınızı yeniden başlatmanız, ErP modunu çalışır hale getirecektir.

Andıç: ErP modu sadece bunu destekleyen Anakartlarda mevcuttur. Eğer Anakartınızın ErP desteği yoksa ErP modunu kullanamazsınız.

Neden ErP Açık Olmalıdır?
ErP standardı, bilgisayar kapatıldığında ve aktif olarak kullanılmadığında, bilgisayarın, belirli bir miktarda güç tüketmesini sağlar. ErP modu tarafından zorunlu kılınan güç durumu, cihazın elektrik prizinden fiziksel olarak ayrılmış haline oldukça yakındır.

ErP’nin Faydaları Nelerdir?
– Dünyayı daha yaşanabilir kılar.
– Karbon ayak izimizi azaltır.
– Enerji tasarrufu sağlar.
– Bilgisayarımızın ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

Ayrıca ErP, dizüstü bilgisayarınız uyku modundayken veya kapalı haldeyken gerçekleşebilecek anormal pil boşalmaları sorununu çözer.

ErP’nin Dezavantajları Nelerdir?
ErP modu, Anakart’a: USB ve Ethernet bağlantı noktaları dahil olmak üzere tüm sistem bileşenlerinin gücünü kapatması talimatını veren BIOS güç yönetimi özelliğidir. ErP modu açıkken bilgisayarınıza bağlı aygıtlarınız (telefon, tablet,.. vb.), bilgisayarınız düşük güç durumundayken (kapalıyken) şarj olmaz. Ayrıca ErP modu açıkken: bilgisayarınızı klavye, fare veya ethernet bağlantısı yoluyla uyandıramayabilirsiniz. Güç tuşuna basmanız gerekebilir.

Bir başka deyişle ErP, bilgisayarınızın, Avrupa Birliğinin Ekolojik Tasarım Yönetmeliğine uygun olarak çalışmasını sağlar. ErP destekli bilgisayarlar satın almanızı öneririz.

Yorum bırakın