AMD STT’nin açılımı System Temperature Tracking yani Sistem Sıcaklık İzleme anlamına gelmektedir. STT v2 ise STT’nin ikinci versiyonu demektir. AMD’nin Zen 2 mimarisine sahip mobil cihazlarda kullanılan APU’larında bulunur. Peki AMD’nin STT v2 teknolojisi nedir? Ne işe yarar?

STT v2 teknolojisi sıcaklık ölçümü yapmak için dizüstü bilgisayarlardaki kasanın sıcak noktalarına, stratejik noktalara, yerleştirilmiş Isı ölçen diyotlardan aldığı verileri kullanır. Kasadaki sıcaklık doğrudan AMD Yonga Setine (SoC) iletilir ve bu bilgilerle Cpu ve Gpu hızlandırma kararları alınır. Hızlandırma (Boost) süreleri kasa sıcaklıkları dikkate alınarak 4 kata kadar arttırılabilir.
STT v2 diyotları dizüstü bilgisayarın şuralarında bulunabilir:
– Kasanın altında
– Klavyesinde
– Gpu’nun yakınında
Dizüstü bilgisayar üreticileri bu diyotların nerelere konulacağını ve dizüstü bilgisayarın yüzey sıcaklığının kaç derece olabileceğini belirleyebilirler.

STT v2 teknolojisi, dizüstü bilgisayarın termal profilini kullanarak Hızlandırma Sürelerini (Boost Duration) arttırmayı amaçlar. STT v2 farklı senaryolar karşısında sistem sıcaklıklarının davranışlarından öğrendikleriyle sistemin termal profilini çıkarır ve kontrolcü eğer daha uzun süre Hızlandırma (Boost) yapmanın sorun olmayacağına karar verirse; Hızlandırma Süresini (Boost Duration) arttırarak dizüstü bilgisayarın daha uzun süre yüksek hızda çalışmasına olanak sağlar.
STT v2, STAPM metodolojisinden sonra devreye girer.
STT v2, SmartShift teknolojisi ile beraber çalışabilir.
STT v2, sensörlerden gelen verileri işler.
STT v2, sistemin termal kapasitesine bağlı olarak Hızlandırma Süresini (Boost Duration) kontrol eder.
Ayrıca STT v2, daha önceden Dahili Kontrolcü (EC) üzerinde yapılan termal hesaplama işlemlerini AMD Yonga Setine (SoC) devrederek, dizüstü bilgisayar üreticilerinin Dahili Kontrolcü (EC) tasarımını basitleştirir.